HØYHASTIGHETSKURS FOR HØYHASTIGHETSBEVIS

Kvalifiser deg for høyhastighetsbevis hos oss

Juni 2023 kommer kravet om høyhastighetsbevis. Dette betyr at alle som ønsker å føre båt eller vannscooter som er i stand til å oppnå 50 knop eller mer, må være innehaver av dette beviset, uavhengig om du faktisk har tenkt til å kjøre i 50 knop. Er fartøyet ditt i stand til å oppnå disse hastighetene, må du ha høyhastighetsbevis for å føre fartøyet. 

Kurset består av en teoretisk del, en teoretisk prøve og en praktisk del. Den teoretiske delen er lik for både båt og vannscooter. Den praktiske delen er adskilt, et kurs for båt og et kurs for vannscooter.

Teoridelen varer i ca 6 timer, pluss eksamen. Den praktiske delen tar ca 1-3 timer avhengig av antall elever. 

Vi arrangerer høyhastighetskurs i området fra Kristiansand via Oslo til Fredrikstad

En forutsetning for å få lov til å gjennomføre høyhastighetskurset er at man minimum har båtførerprøven eller er født før 01.01.1980.

Kurs for høyhastighetsbevis har startet. Både for båt og vannscooter.

Se kurs og meld deg på i dag.

Er du usikker på om din båt eller vannscooter oppnår 50 knop eller mer? Sjøfartdirektoratet har laget en liste over båter og vannscootere som går over 50 knop med ulike motorkonfigurasjoner. 

Listen blir oppdatert jevnlig og kommer derfor til å bli mer komplett med tiden. Selv om din båt ikke er på listen så er du ikke fritatt fra bevis hvis båten din går over 50 knop. Det er ditt ansvar å ha høyhastighetsbevis. 

+47 47473458
post@malmhellamaritim.no
Søk